zaterdag 27 november 2021

Roda JC – VVV

I Helletocht
‘Limburgse derby live te zien op ESPN.’ Ondanks geen publiek en ondanks moeten kijken op pc een verheugende mededeling. Wat volgt is een helletocht langs in onbruik geraakte wachtwoorden, niet functionerende nieuwe wachtwoorden, onachterhaalbare abonnementsnummers, onvindbare pincodes en andere gekmakende gruwelijkheden. Dankzij de hulp op afstand van X komt het toch nog goed.    


II Vooruitzicht + vooruitzicht = inzicht
Vooruitzicht: langere lockdownachtige shit
+
Vooruitzicht: wedstrijden tegen Telstar, Jong Utrecht en TOP Oss
=
Inzicht: Roda uit is de laatste wedstrijd in 2021 van VVV die integraal te bekijken valt

III René van den Berg
Wikipedia:
‘Van den Berg is bekend als imitator van Johan Cruijff. Zo had hij als Cruijffimitator een column in het Radio 1-programma Het Hek van de Dam van Tom van 't Hek. In 1994 scoorde hij een nummer 1-hit als deel van Johan & de Groothandel met As Dick me hullep nodig heb, een noveltyhit in het kader van het Wereldkampioenschap voetbal 1994.’
Vandaag is René presentator, commentator en interviewer in Kerkrade, ‘het koude Kerkrade’. Into each life some rain must fall.

IV Da Graca
Kristopher, verdediger van VVV, wiens achternaam door ondergetekende altijd is uitgesproken als ‘Da Grasa’. René noemt ‘m consequent ‘Da Graka’. Hoe het hoort? Geen idee. Laten we voorlopig ‘Da Graka’ aanhouden. ‘Da Grasa’ zou namelijk een associatie met het begrip ‘gratie’ kunnen opwekken, maar elke vorm van gratie is het spel van Kristopher vreemd. ‘Da Graka’ weerspiegelt zijn harkerigheid beter.


V Schroijen
Joeri, aanvaller van VVV, wiens achternaam door ondergetekende altijd is uitgesproken als ‘Schroijen’. Tot grote ergernis van ondergetekende noemt commentator Leo Driessen ‘m consequent ‘Sjroije’. Ook bij René glipt er regelmatig iets j-achtigs tussen de s, de c of de h door. Ophouden graag met die aanstellerij.

VI Bouchouari
Benjamin, middenvelder van Roda. René: ‘Dat kleine Belgje.’


VII Braken
Sven, aanvaller van VVV. René: ‘Braken … nu maken!’

VIII Theuerzeit
Jonas, invallende en debuterende middenvelder van VVV. Basisplaatswaardige achternaam.  


IX Hajdaraj
Ertan, bankzitter bij VVV. Basisplaatswaardige achternaam.

X Verder
Verder was het gewoon weer kloten van de bok. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten