zondag 15 september 2019

VVV – FC Groningen

Ultra’s
De propvolle trein van 16.38 uur vanuit Nijmegen richting Venlo vertrekt met tien minuten vertraging: er moeten nog zo’n honderdvijftig Groningen-supporters worden bijgepropt. Ultra’s blijkens hun shirts. Allemaal in het zwart, grote hoeveelheden alcoholica in alle soorten en maten. Geen gebral, geen gezang, geen vuvuzela’s (bestaan die nog?), geen seksistisch gedrag. In Cuijk stapt een meisje van een jaar of achttien in met een jonge kat op haar schoot. Geen reactie van de Ultra’s. Bijna in Boxmeer begeeft het meisje zich naar de uitgang. De kat ontglipt. De jeugdige Ultra die tien minuten eerder moekie heeft gebeld met het vriendelijk verzoek hem om half drie op te halen (wat leidt tot enkele kritische vragen van moekie), gaat plat op z’n buik op de treinvloer liggen, grijpt de kat en overhandigt haar aan het meisje. Moekie kan gerust zijn.


Stella Duce
E-mail van VVV, vrijdag:
‘De wedstrijd van zaterdag aanstaande staat in het teken van de Invictus Games Den Haag 2020. De Invictus Games zijn een meerdaags paralympisch sportevenement voor militairen en veteranen die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger. De wedstrijdbal wordt deze avond ‘ingevlogen’ door een parachutist. Hij zal omstreeks 19.30 uur op de middenstip van Covebo Stadion - De Koel - landen. Zorg dat je dit spektakel niet mist!’

Wat een spektakel. Hevig verlangen naar de majorettes van Stella Duce en de tambour-maître van harmonie Fortissimo.

De man schuin achter me
De man schuin achter me heeft wat van z’n glans verloren sinds het wegvallen van Jerold Promes. Humor is nooit z’n sterkste punt geweest. Met het betitelen van Lee Cattermole als ‘Bruce Lee’ hebben we hopelijk het dieptepunt bereikt.


Cattermole
Cattermole speelt weer als enige met het shirt in z’n broek. De man schuin achter me tegen z’n partner: ‘Hij is de enige op het veld met meer zwart dan geel.’ Hoopt hij heimelijk op twee keer geel voor Cattermole? Opdat hij dan tegen z’n partner kan zeggen ‘Toch meer geel dan zwart’? Cattermole krijgt geen geel, geen rood. Maakt nauwelijks overtredingen. Maar is niet de baas op het middenveld en laat geregeld z’n man lopen. Het wordt gepikt.

Man of the Match
De man schuin achter me: ‘Zul je zien dat Linthorst Man of the Match wordt! Dan wéét je gewoon dat alleen Venlonaren stemmen.’


Neudecker moet het worden van hem. Neudecker? Paar aardige acties, maar nog steeds absoluut niet de vormgever die hij zou moeten zijn. Dan nog eerder Kum. Toch zal het wel Yeboah worden, de scorende debutant. Het wordt Linthorst.

5 opmerkingen:

  1. Geachte heer Mikanista, hoe hoog was uw bloeddruk in de laatste fase en tijdens de extra speeltijd van de match VVV-Groningen? Ik had gelukkig mijn medicijnentegen hypertensie genomen. Vanuit mijn positieve grondhouding heb ik kunnen constateren dat over iets langere periodes van de wedstrijd VVV strijdvaardiger was dan eerder thuis dit seizoen. De overwinning was dan wel niet verdiend, is aevel met grote vreugde begroet in Venlo en Pyongyang, getuige de berichtgeving in de Venloër Grensbode.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij nemen de vrijheid uw lezers en lezeressen te leiden naar het verslag in de Venloër Grensbode: https://venloergrensbode.wordpress.com/2019/09/15/brilstand-zondag-15-september-2019/

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geachte heer Mikanista, hoe kunt u als inwoner van de gemeente Horst aan de Maas opstappen op de Maaslijn van Arriva, die tussen Nijmegen en Roermond v.v. reizigers vervoert? Ik verwachtte dat u op station Horst-Hegelsom de trein naar Venlo had genomen. Hij gaat mij natuurlijk niets aan, maar toch.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je zou het misschien niet zeggen, maar het leven van Mikanista bestaat uit meer dan voetbal alleen, vandaar de trein van 16.38 van Nijmegen naar Venray.

      Verwijderen
  4. We zijn gerustgesteld te weten dat uw persoonlijk, meervoudig leven meer inhoudt dan alleen VVV. Maar het leven als Mikanista staat toch helemaal in het teken van VVV?

    BeantwoordenVerwijderen