zondag 22 september 2019

Willem II – VVV

Op naar Tilburg. Tegen Willem II. De Tricolores. Tricolores. Heerlijk woord. Neiging het om de twee minuten te zeggen. Tot ongenoegen van T., wéét ik. Beperk me daarom tot één keer per vijf minuten. Zelfs dat is nog te veel. Ter hoogte van Someren geeft T. me permissie om het tot Tilburg nog één keer te zeggen. Tricolores.

Koning Willem II Stadion. Heerlijke naam. Ooit Gemeentelijk Sportpark geheten. Niet elke stadionnaamsverandering is een stadionnaamsverslechtering. De Tricolores spelen in het Koning Willem II Stadion.

Aftrap. Anderhalve tribune begint te zingen en dansen op de melodie van Bella Ciao. Bella Ciao. Heerlijke melodie. Machtig beeld. De fans van de Tricolores zingen en dansen in het Koning Willem II Stadion op de melodie van Bella Ciao.


Tricolores. Koning Willem II Stadion. Bella Ciao. Was het daar maar bij gebleven. Hadden we het Koning Willem II Stadion op dat moment maar verlaten. Waren we toen maar terug naar huis gereden. Daar bleef het niet bij, we verlieten het Koning Willem II Stadion niet, we reden niet terug naar huis. En dus werd chagrijn ons trieste lot.  

Soriano verliest elk duel,
Scheimann ziet Nunnely aan alle kanten aan zich voorbij flitsen,
Linthorst is onzichtbaar,
Kum maakt waanzinnige slidings,
Yeboah staat garant voor balverlies,
enz. enz.

Kirschbaum eenzaam lichtpuntje.


Rust. Waanzinnige teringherrie uit de speakers. Dan toch maar liever de haperende speakers in De Koel.

Post pakt weer eens een gele kaart op de helft van de tegenstander.

72e minuut. Eerste schot (nou ja, 'schot') op doel.


De twee mannen schuin achter me. Midden-dertigers naar schatting. Ernstige gezichten. Ze misbruiken het stadion en de wedstrijd als decor voor hun oeverloze geouwehoer. Over rapportages, over spinnen, over nerds die plaatjes van Formule I-wagens via internet bestellen, over de zegeltjes van de Jumbo. Alleen in de rust vallen ze stil. Dankzij de waanzinnige teringherrie uit de speakers. Volgende week tegen Heerenveen gewoon weer de man schuin achter me in De Koel. Godzijdank.

1 opmerking:

  1. Geachte heer, de sportredactie van de Venloër Grensbode heeft in de geest van de eerder met u gemaakte afspraak uw prachtige verslag van de wedstrijd Willem II - VVV integraal overgenomen. Dat u ver gereisd heeft, enkel en alleen om een socratische gifbeker tot op de bodem leeg te drinken, verdient hulde. Hulde van het, door de verkiezing van de gemeenteraad, boven ons gesteld gezag. Hulde ook van opgroeiende jeugd, ouders en grootouders. Waar deze huldebetuigingen onbegrijpelijker wijze uitblijven, brengen wij u die. Wij, de sportredactie van de Venloër Grensbode. Geheel de uwe: https://venloergrensbode.wordpress.com/2019/09/22/brilstand-2-zondag-22-september-2019/

    BeantwoordenVerwijderen