dinsdag 27 augustus 2019

FC Utrecht – VVV

Het plan
Door omstandigheden (aangename trouwens) niet in de gelegenheid de wedstrijd live of op de televisie te volgen. Voornemens om tussen half drie en verwachte thuiskomst om half elf elk sociaal contact te vermijden en verre te blijven van al dan niet sociale media. Na thuiskomst de wedstrijd integraal bekijken. Maandagochtend stukje schrijven.

De uitwerking
Vermijden van elk sociaal contact niet geheel gelukt, maar gelukkig geen voetbalwedstrijduitslagenverklappers tegen het lijf gelopen. Verre blijven van al dan niet sociale media evenmin geheel gelukt. En dan komt boontje om z’n loontje. Ergens op een Venlose Facebookpagina zie ik de woorden ‘VVV’ en ‘thriller’ voorbijflitsen. Plan in duigen, want ‘VVV’ en ‘thriller’ op een Venlose Facebookpagina voorbij zien flitsen kan maar één ding betekenen: VVV heeft gewonnen. Dus besluit ik zondagavond toch maar de samenvatting te bekijken. Inderdaad: winst. Wedstrijd integraal bekijken dan maar uitstellen tot dinsdag.

Luwte
Wesley Sneijder zit op de tribune.


Moderator Jan Joost van Gangelen en analyticus John de Wolf wijden er enkele woorden aan. John: ‘Fijn voor hem om uit de luwte te zijn.’ Jan Joost: ‘Nee, in de luwte.’ John: ‘Oh ja, maar ook een beetje eruit.’


Warmte
Utrecht-aanvoerder Willem Janssen in de groepshug voor de aftrap: ‘Als wij het warm hebben, hebben zij het nóg warmer.’ Waarom eigenlijk?

Kirschbaum
Keept goed. Toch het idee dat we dit seizoen nog heel wat grobbelariaans dan wel rooxiaans plezier aan hem kunnen gaan beleven.

Lee Cattermole


Als enige shirt in de broek. Uiterlijk van een kostschooljongetje. Maakt z’n vooruitgesnelde reputatie in de 25 minuten die hem gegund zijn meer dan waar. De potentie om uit te groeien tot een cultheld. Is de ware opvolger van Ken Leemans dan eindelijk opgestaan?

Kinderachtig
‘Wat een kinderachtige vent ben jij!’, voegt John van den Brom de vierde man op een gegeven moment toe. Typisch gevalletje de pot verwijt de ketel. Wat een kwal, zeg.


Vuilnisman, kan deze zak óók mee?

1 opmerking: