zaterdag 11 maart 2023

VVV – FC Den Bosch


Regen, sneeuw. Ook maar een handdoek in de bagage dan. Stoeltje mag je zelf droogvegen. De charme van de onoverdekte zittribune. Ik blijk de enige droogveger te zijn in de wijde omtrek. Uitsluitend lege, natte stoeltjes om me heen. Waar is iedereen toch?

Gewoon gaan zitten. Net doen alsof het niet stervenskoud en zeiknat is. Niet bang zijn al voor rust verkleumd te raken. Handschoenen aan, muts op. Me er voor deze ene keer bij neerleggen dat de stadiongeluiden gedempt tot me komen. Genoegen nemen met de constatering dat de man schuin achter me er in elk geval is en ook nog geluid produceert. Accepteren dat dat geluid niet verstaanbaar is.

Den Bosch in het blauw. Verdomme. Droom van dat hemelse shirt van vorig jaar spat uiteen. 13-0 of niet, Bosschenaren in vrij groten getale aanwezig. Na een kwartier droppen ze een rookbom. Tegelijkertijd ontvouwen ze een spandoek. Onleesbaar door de rookflarden. Doordringende ondefinieerbare geur, feeëriek rookgordijn. Kan dat alsjeblieft de hele wedstrijd blijven hangen?

Steeds meer, steeds grotere sneeuwvlokken. Maakt het stadion kleiner, intiemer. De wedstrijd als decor, traag sleept alles zich voort. Weer eens niks te beleven. 1-0. 2-0. Voor kennisgeving aangenomen. Gelopen koers, drie punten in da pocket, tweede helft wordt louter voor de statistieken. 13-0 zit er niet in.

Rust. Stokstijf blijven zitten. Zo diep mogelijk wegduiken in m’n jas. Geen telefoon ter afleiding. Leeggelopen door de kou, vermoedelijk. Gewoon maar wat zitten staren dan. In elk geval geen gedachten toelaten over de kou. Verveling.

Tweede helft. Iets minder traag, iets meer te beleven, even weinig spanning, evenveel sneeuw. 3-0. ‘Tien, tien.’ 4-0. ‘We kennen het gevoel van 13-0.’ Gedeelde recordnederlaagsmart is halve recordnederlaagsmart.

Twee minuten extra speeltijd slechts. Zo fijn. Afgelopen. De behoefte de wederzijdse dankrituelen te aanschouwen ontbreekt ditmaal. Handdoek terug in de bagage en snel weg. Geen gedachten toelaten over de kou lukt niet langer.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten