zaterdag 22 december 2018

VVV – PEC Zwolle


1. De man schuin achter me
De man schuin achter me is ook deze keer weer goed voor een slechte grap. Ditmaal: ‘’t Schip zinkt.’

De man schuin achter me zegt ook deze keer weer bij elke corner tegen z’n partner: ‘Let op! Promes gaat scoren!’ Totdat Promes aan het einde uit veiligheidsoverwegingen niet meer mee naar voren gaat bij corners. Nu is het: ‘Let op! Mlapa gaat scoren!’ Ook Mlapa scoort niet uit een corner.

De man schuin achter me neemt ook deze keer weer uiteindelijk het oordeel van z’n partner over. Die zegt nu na een kwartier: ‘Linthorst speelt geweldig.’ Hij: ‘Mwah, nee hoor, hij maakt steeds een pirouette bij de aanname.’ Later: ‘Linthorst speelt eigenlijk best goed.’ Weer later: ‘Linthorst speelt goed.’ Nog later: ‘Linthorst speelt heel goed.’ Op het laatst: ‘Linthorst speelde geweldig, hij was de uitblinker, samen met Joosten.’


2. Evert Linthorst
Linthorst speelde inderdaad geweldig. Onbevangen, durf, balvast, techniek, inzicht, overzicht. De jongste, maar misschien wel het meest volwassen van allemaal. Wist als enige af en toe rust te brengen, nu Susic het voor één keer liet afweten. Hij doet me denken aan iemand, kom er verdorie alleen niet op aan wie. Ja, een beetje aan Barry Maguire, maar dan alleen qua uiterlijk, niet qua stijl.


3. De mail na afloop
Twee uur na afloop komt een mail van VVV binnen. Fragment: ‘Een hoofdrol voor Patrick Joosten in de laatste wedstrijd van 2018. Met een versierde penalty en de 2-0 had hij een groot aandeel in alweer de vierde thuisoverwinning van dit seizoen!’ Een versierde penalty? Hoe komen ze daar nu weer bij? Als ooit een penalty niet versierd was, dan toch wel deze?


4. Fazit
Fazit is een Duits woord. Het betekent zoveel als ‘conclusie’. Alleen is Fazit een veel mooier woord dan conclusie. Fazit na de eerste seizoenhelft: meer punten dan gedacht, minder aantrekkelijk spel dan gehoopt. Veel geVAR, weinig (doel)gevaar. Vito van Crooy en Leemans zijn misbaar, Post en Seuntjens onmisbaar. Te veel lengte, te weinig brille. Kum is geen linksback, Opoku geen rechtsbuiten. Fleuren in Oranje, Unnerstall in die Mannschaft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten