zondag 18 oktober 2020

AZ – VVV

Voorspelling
Ik: ‘5-0.’
X: ‘Dat is nog bescheiden.’
Ik: ‘Jij dan?’
X: ‘7-0.’

2e minuut
X: ‘Verbong er maar in dan.’

3e minuut
X: ‘7-0 is misschien toch wat aan de lage kant als ik het zo zie.’
 
Rust
‘Zelfs als ze met negen spelen, moeten ze hier nog van winnen.‘ Dixit Bruggink. Al kan het ook Kwakman zijn geweest. Belachelijke uitspraak. Alsof AZ liefst negen spelers nodig zou hebben om van dit VVV te winnen. Vijf volstaan. Nou ja, laten we zeggen zes.

Machach
Ma-sjass is Me-sjess geworden. Onzichtbaar. 17 oktober pas en toch de eerste helft met handschoenen. Kan niet. Met handschoenen mogen spelen moet je afdwingen. Romario mocht zelfs op het heetst van de zomer met handschoenen spelen. Me-sjess moet eerst maar eens op een andere manier winterhard zien te worden. Kijken we daarna wel verder. Wedden dat Hans de Koning ‘m die handschoentjes in de rust hoogstpersoonlijk van z’n teerbesnaarde vingers heeft gerukt?  

AFAS Stadion


Dakloos. Mooiste stadion van Nederland op het moment. Zuid-Europees ogend. Graag alle Nederlandse stadions ontdakken. Hoewel: de hoofdtribunes mogen bedakt blijven. Hoewel: te ontdakken stadions dienen wel van enig formaat te zijn. Voorwaarde voor ontdakking: minimaal vijftien rijen stoelen boven elkaar. Excelsior hoeft niet te vrezen.   

Retteketet AZ
Aandoenlijk. Dakloos stadion. Retteketet AZ. Citroentje met suiker. Bolknak. Ranja met een rietje. Jaren vijftig. Retteketet AZ.

70e minuut
Nabij de middenlijn, nabij de rechterzijlijn, slaagt Tristan Dekker erin een passje over drie meter over de zijlijn te trappen zonder dat er een tegenstander in de buurt is. Het definitieve besef: het was niks, het is niks, het wordt niks.

86e minuut


2-1. Het was niks, het is niks, …

88e minuut


2-2. Het is iets! Blijft het iets? (Want het blijft VVV.)

Bruno Martins Indi
‘Ik vond dat hij me eerst naar beneden trekte.’ Hij heeft helemaal gelijk.

King


‘Al die clichés ken je naar buiten halen. Hoe noem je dat, de dood of de gladiolen. Dan zie je dat we met elf tegen tien best wat kunnen. Maar elf tegen elf was best lastig.’

1 opmerking:

  1. Geachte heer Mikanista, hartelijk dank voor uw verslag. Het kleineren van Limburg heeft een geschiedenis die teruggaat tot de eerste dagen van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden onder Willem I. Het nieuwe staatkundige verband in de na-Napoleontische periode heeft ons weinig goeds gebracht. De ruim tweehonderd jaar overziend die sindsdien zijn verstreken, waren van hetzelfde inferieure laken een verkreukeld pak. En nog steeds wordt neerbuigend gesproken over Limburg en voetbalclubs uit die provincie zoals VVV. Alles vermeende superioriteit vanuit de Randstad in het algemeen en de vanaf de Gooise matras in het bijzonder. Moedig voorwaarts, een Kraal-veteraan.

    BeantwoordenVerwijderen