zaterdag 2 september 2023

VVV – De Graafschap

I
Een man van middelbare leeftijd in kennelijke staat passeert het aankondigingsbord van VVV – De Graafschap. ‘Spelen ze vanavond nou verdomme alweer?’, hoor ik hem vooral tegen zichzelf met een Zuid-Limburgs accent zeggen. Hij loopt terug om te kijken tegen wie ze spelen. ‘Tegen De Graafschap! Dan gaan ze weer helemaal naar de kloten!’

II
Bericht van de club:

Alleen korte uitschuifbare paraplu's toegestaan bij thuisduel met De Graafschap

VVV-Venlo neemt het vrijdagavond vermoedelijk onder regenachtige omstandigheden op tegen De Graafschap in Covebo Stadion - De Koel -. Supporters mogen vanwege de onoverdekte plaatsen in De Koel korte uitschuifbare paraplu's mee het stadion in nemen.

Belangrijk om te weten is dat uitsluitend korte uitschuifbare paraplu's zijn toegestaan. Grote en lange paraplu's of paraplu's met een spitse punt zijn niet toegestaan. Daarnaast willen we alvast op voorhand communiceren dat het vrijdagavond tegen De Graafschap niet mogelijk is om op een overdekte tribune plaats te nemen voor supporters met een seizoenkaart of los ticket voor onoverdekte plaatsen. Vandaar dat het wel wordt toegestaan om korte paraplu's te gebruiken.


Als trotse bezitter van een korte uitschuifbare paraplu zonder spitse punt en als even trotse bezitter van een seizoenkaart op een onoverdekte plaats keek ik vol verlangen uit naar regenachtige omstandigheden. Of eigenlijk: bakken regen.
Geen druppel.
Natuurlijk niet.

III
En toen moest dit nog komen:


(met dank aan P voor de signalering en de foto)

IV
Vanmorgen toch maar even voor de zekerheid op Teletekst gekeken of Soulyman Allouch gisteravond niet op het allerlaatste moment voor een veel te laag bedrag is verpatst. Nee dus. Heel mooi. Een speler met de draaicirkel van iemand met drie benen verpats je niet op een achternamiddag dan wel doordeweekse avond.

V
Magnus Kaastrup Refstrup Lauritsen. Niet zo goed als z’n naam. Oogt wel als een aanwinst.

VI
Jan de Boer. Minder onverstoorbaar en standvastig dan z’n naam doet vermoeden.

VII

de wandeling
de verwachting
de stoeltjes
de mensen
de kneuterigheid
de geluidsinstallatie
de opkomst
de commentaren
de rituelen
de blijdschap
de gezangen
de spot
de ergernis
de ironie
de voldoening

zo moeilijk om niet lyrisch te worden

VIII
Ze gingen dus helemaal niet naar de kloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten