zondag 8 december 2019

VVV – Emmen

VAR
71e minuut. Hele stadion: langzaam aanzwellend hoooooooooooooooo, gevolgd door een extatisch heej. Hoogtepunt op een avond vol hoogtepunten. De scheids heeft weer eens niets gezien, de VAR wel. Spel wordt stilgelegd. ‘Mogelijke rode kaart’, meldt het scorebord. VAR roept scheids naar de zijlijn. Verwachtingsvolle kreten vanaf de tribunes. Scheids heeft z’n oordeel geveld en loopt naar plaats delict, helemaal aan de andere kant van het veld. Onderweg naar plaats delict: hoooooooooooooooo … Aangekomen bij plaats delict: heej! Rood! Exit Burnet!


De man schuin achter me
Heb met ‘m te doen: de beste (eerste helft dan), aantrekkelijkste, spectaculairste, lekkerste wedstrijd in tijden en meneer is er niet. Zit waarschijnlijk geforceerd vrolijk te doen op de Sinterklaasviering bij z’n schoonfamilie. Terwijl z’n gedachten slechts op één plaats verkeren: vak VN5, bovenste rij. Hoop voor hem dat sarcastische VVV-surprises en dito rijmpjes ‘m bespaard zijn gebleven. Ben zó benieuwd wie hij tot uitblinker zou hebben bestempeld. Pachonik? Kum? Van Ooijen? Kandidaten te over vandaag. Van Ooijen denk ik. Goeie keus.

Anco Jansen
Vorig seizoen de kwelgeest van VVV, vandaag niet van de partij. Toch vraagt een jongen na afloop om z’n shirt.


Spelers en begeleiders van Emmen lopen op de jongen af, praten met hem om hun excuses aan te bieden voor het ontbreken van Anco (mijn interpretatie), troosten hem (mijn interpretatie). Om te kijken hoe het met de jongen gaat (mijn interpretatie) komt Luciano Slagveer zelfs speciaal nog een keer terug uit de kleedkamer, terwijl het stadion al is leeggelopen. Aandoenlijk, charmant. Hup Emmen.  

Lee
Heb met ‘m te doen: ingehaald als de Messias, toch een beetje achter de feiten aanhobbelend, geblesseerd geraakt, niemand die het nog over ‘m heeft, voormalig Engels international of niet. Twee Posts is er één teveel. Ik prefereer het origineel en neem al die belachelijke gele kaarten maar op de koop toe. En wens Lee sterkte.

Koelie
Heb met ‘m te doen: in kerstverpakking vandaag.


Misschien toch eens tijd voor een exclusief diepte-interview van Mikanista met Koelie. Wat doet het met een mens om gehuld in een berenpak één keer per veertien dagen in een tochtig voetbalstadion de vrolijke frans te moeten uithangen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten