zondag 8 november 2020

VVV – Heracles


Top 5 – Mannen van de Wedstrijd

 5. Gertjan Verbeek

Toch niet wéér, hè? Ik weet: elke club krijgt de analist die haar toekomt. Maar wat hebben we in godsheresnaam misdaan dat we voor de tweede week op rij Gertjan Verbeek op ons dak geserveerd krijgen?
Tijdens de rust: ‘Hij kan ‘m geven.’
Iets later: ‘Hij kan ‘m geven.’
Weer iets later: ‘Hij kan ‘m geven.’
Nog iets later: ‘Hij kan ‘m geven.’
Weer iets later: ‘Hij kan ‘m geven.’   

4. Danny Post


Liet zich bij de eerste goal aardig te kijk zetten door Rai Vloet. Als je je door íemand niet te kijk wilt laten zetten, dan is het wel door Rai Vloet. Verder business as usual. Geel dus. Na afloop, nadat ie twee minuten over z’n gele kaart heeft staan oreren: ‘Laten we het niet meer over die kaart hebben.’

3. Hans de Koning


Voor de wedstrijd (vóór de wedstrijd): ‘Giako verdient dat voor z’n werkethiek.’
Na de wedstrijd: ‘We hadden een goeie drive erop.’
Drie weken geleden na afloop van AZ-VVV: ‘Dan zie je dat we met elf tegen tien best wat kunnen.’

2. Giorgos Giakoumakis

‘Helden zijn een onmisbaar aspect van de Griekse mythologie. Ze zijn er in vele soorten en maten, elke held heeft zijn uniekheden, zijn sterke en zwakke punten, zoals gewone mensen. Toch zijn er aan iedere held unieke kenmerken die hem tot held maken, die hem boven de gewone mens doen uitstijgen om als mythologisch figuur in de boeken te gaan. Daarbij is fysieke kracht niet genoeg. Zijn levensloop, dingen die hij doet, beslissingen die hij neemt en de dingen die hij ondergaat zijn enkele aspecten die uniek aan een held zijn.’

bron: https://www.scholieren.com/verslag/praktische-opdracht-kcv-de-griekse-held

1. Evert ten Napel
‘Wat een klote commentator’, whatsappt X.
Lieve X, weet je wel over wie je het hebt? Je hebt het over Evert ten Napel (ten Napels, ten Napoli, ten Neapel, ten Napule, ten Neapolis, ten Naples, teen Nagel), een monument, een levende legende! Weliswaar slechts 76 maar toch al voetbalcommentator sinds 1371.
Lieve X, weet je dan niet dat er een Noord-Limburgs dorp naar hem is vernoemd waar ik toevallig enkele uren voor de wedstrijd nog heb gewandeld (en vooral geouwehoerd)?


Lieve X, weet je dan niet dat hij in dat naar hem vernoemde dorp een eigen buste heeft?


‘De Koel ligt aan de Kaldenkerkerweg.’
‘Dat is een harde bikkel.’
‘Kaldenkirchen is het Duitse dorpje net over de grens.’
‘Een oude voetbalregel is nog altijd: een onverdiende strafschop die gaat er niet in.’
‘Die gaat richting De Kraal, het oude stadion.’
‘Eigen schuld dikke bult.’
‘Grote spelers hebben ook penalty’s gemist.’
‘Het is een gezapig potje, hoor!’
‘We krijgen zo dadelijk Guus Hupperts nog eens te zien.’
‘Giorgos Giakoumakis. Mooie naam.’

2 opmerkingen:

  1. Geachte heer Mikanista, staat u mij toe een kleine, onbeduidende aanvulling te geven op uw wederom weergaloos mooie blog over de wedstrijd VVV-Heracles van gisteren. De Kreet, meneer Mikanista. De Kreet van Giorgos Giakoumakis. De Kreet van de man die een ongelukkige wedstrijd speelde, maar die dezelfde wedstrijd wel besliste met een intikker tussen twee tegenstanders. De Kreet die ons ertoe bracht een fles Bandol Domaine Bunan te openen. De Kreet klinkt nu, een nacht na het verstrijken van de wedstrijd, nog in mijn oren. Niettemin: voor altijd heimwee naar De Kraal. Een Kraalveteraan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte heer Mikanista, het is u als carnavalist pur sang natuurlijk reeds opgevallen. VVV staat in de week van de Elfde op de Elfde op de elfde plaats in de rangschikking. Hoe mooi kan het leven van een VVV-volger zijn! Niettemin: voor eeuwig heimwee naar De Kraal, Een Kraalveteraan.

    BeantwoordenVerwijderen