zondag 10 januari 2021

VVV – Willem II

de 2-1
de vijftig ruimschoots gepasseerd zijn
in je eentje naar een voetbalwedstrijd zitten kijken
je groen en geel ergeren aan het vertoonde spel
je afvragen hoe dit ooit nog goed moet komen
toch weer hoop putten uit een benutte penalty
je neerleggen bij een zwaarbevochten gelijkspel
en dan na 92 minuten en 6 seconden
een juichkreet slaken
en tegen het plafond willen springen
en je dan weer realiseren
dat je de vijftig ruimschoots gepasseerd bent
en in je eentje naar een voetbalwedstrijd zit te kijken


Maria van het Wonderbare Schot

‘Staat u mij toe, heer Mikanista, een opmerking te plaatsen bij deze blog. Reeds eerder is het mij opgevallen dat u een grenzeloze, bijna religieuze verering heeft voor de heer Unnerstall. U schreef zelfs een litanie voor hem, geïnspireerd op de litanie uit het rooms-katholieke eredienst. Curieus. Wellicht kunt u de schikking rond uw televisietoestel aanvullen met een prent van Maria, zoals die in Sevenum sedert langere tijd wordt vereerd. Een Maria, wier volledige naam ter plekke luidt: Maria van het Wonderbare Schot. Dat is wat wij node missen echter wel nodig hebben in De Koel: Wonderbare Schoten.’
Aldus Sef Derkx op 29 november 2020 in reactie op de bijdrage van Mikanista over Willem II – VVV (klik hier). Het Wonderbare Toeval wil dat Mikanista een prentje bezit van Maria van het Wonderbare Schot in Sevenum.

Suggesties van Sef Derkx sla je niet in de wind. En dus vulde Mikanista de schikking rond zijn televisietoestel aan met de prent van Maria van het Wonderbare Schot in Sevenum. En ziedaar wat een ferm geloof in Maria vermag.


Man of the Match
Thorsten Kirschbaum. Zonder enige twijfel. Na die van Gordon Banks op het WK 1970 tegen Brazilië en na die van Larsje op 2 december 2018 uit tegen Heracles is er vanaf vandaag een nieuwe Greatest Ever Goalkeeper Save: die van Thorsten Kirschbaum in de allerlaatste seconde van VVV – Willem II.


Gertjan Verbeek

‘De verliezaar is ook echt de verliezaar.’
Typisch zo’n dag waarop je zelfs Gertjan Verbeek alles vergeeft.

Dier van de wedstrijd

1 opmerking:

  1. Geachte heer Mikanista, dank voor uw mooie blog en dank in het kwadraat dat u VVV onder Mariale voorspraak heeft gesteld. Ik weet niet of je het zo schrijft en of het überhaupt wel mogelijk is, dat doet er echter niet toe. Onze Lieve Vrouw van het Wonderbare Schot, sedert aloude tijden vereerd te Sevenum, heeft er mede voor gezorgd dat VVV heeft gewonnen. Als teken van haar voorspraak zond zij geen wolf, maar een vos. Een wolf zou teveel opzien baren. Niettemin: eeuwig heimwee naar De Kraal. Uw Kraalveteraan

    BeantwoordenVerwijderen