zaterdag 6 maart 2021

Feyenoord – VVV

Het leek wel afgesproken werk. Het heerlijke van zo’n bij voorbaat verloren wedstrijd is dat het voetbal geen afleidende factor vormt. Blunders, de VAR, wissels, fouten, de opstelling: het doet er allemaal niet toe. Emoties blijven achterwege, de uitkomst staat immers al vast. Gedachten kunnen ongestoord tot wasdom komen, vragen die normaalgesproken niet eens de gelegenheid hebben om op te komen kunnen nu van alle kanten worden belicht, uitspraken kunnen in alle rust en vrijheid worden gewikt en gewogen.


*
Hans de Koning, voor de wedstrijd: ‘Ook voor de club had het geweldig geweest’ – kan Hans geen contract krijgen als taalcoach?


*
Mario Been, voor de wedstrijd over VVV: ‘Ze zitten weer dicht bij het streepje’ – wie zei daar dat Mario louter clichés uitbraakt? ‘Het streepje’, zó mooi! Maakt de degradatiezone van iets afschrikwekkends tot iets begerenswaardigs. Wie wil er nu niet vertoeven in de buurt van het streepje? 

*
Mario, voor de wedstrijd over VVV: ‘Het zijn voor hun nog elf finales.’ ‘Ze kunnen zich weer voor honderd procent concentreren op de competitie.’ ‘Soms vallen dit soort puzzelstukjes op hun plaats.’ Is ‘het streepje’ dan toch een onehitwonder in het repertoire van Mariodonna?

*
Roterende reclame: ‘Problemen met wet DBA?’ Tja. Iets in de sfeer van consultancy?

*
Wat zijn die blauwe shirts van VVV toch mooi! Mooier nog dan het blauwe shirt dat Dick Advocaat ooit als VVV-speler in het Olympisch Stadion droeg


*
Berghuis speelt met witte tape om de muis van zijn linkerhand. Staat goed bij het rood van de linkermouw van zijn langmouwig ondershirt

*
Feyenoorders getooid met een langmouwig ondershirt: Berghuis, Botteghin, Fer, Kökçü, Linssen

*
3-0 bij rust. Hoe gefrustreerd zal Danny Post ditmaal na afloop zijn?

*
Mario in de rust over VVV: ‘Ik kan me aan niks anders onttrekken dan dat het wél een tussendoortje voor ze is’ – bij nader inzien is ‘het streepje’ toch geen onehitwonder


*
Roterende reclame: ‘PRIJSVRIJ vakanties.’ Nooit van gehoord. Gratis vakanties? Wie verzint dit? Mario? Mario aandeelhouder van PRIJSVRIJ vakanties?

*
Hebben Fer en Kökçü een langmouwiger ondershirt dan de andere drie? Hoe lukt het hen anders er hun handen in te verbergen? Ze zullen het toch niet oprekken?

*
Wat voor tekst heeft Kristopher Da Graca op z’n linker onderarm staan? Oogt stoer

*
Post valt uit! Zonde, doet z’n vervanger als aanvoerder natuurlijk het interview na afloop

*
Kum, de vervangende aanvoerder, is de enige met zwarte schoenen. Hoe prachtig, onder dat blauw. Kijk ‘m zich majestueus over het veld voortbewegen! Uitblinker!

*
Niet Kum maar toch Post voor het interview na afloop. Slechts matig gefrustreerd. Hoewel: ‘Ik was liever gelijk naar binnen gelopen.’ Tovert gelukkig wel weer de slachtbank tevoorschijn: ‘Ik vind dat we ons te gemakkelijk naar de slachtbank laten leiden.’


*
Ineens het besef: De Koning zal worden ontslagen. Het had beter geweest als hij had gebleven, maar het gaat gebeuren. Al voor Sparta? Of pas erna? Wat met z’n taalcoachschap?

*
Mario: ‘VVV zal uit een ander vaatje moeten tappen’ – bij nader nader inzien is ‘het streepje’ toch een onehitwonder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten