zondag 21 maart 2021

PEC Zwolle – VVV

Meubelboulevard
Weken, maanden, jaren gaan voorbij zonder gedachten aan de meubelboulevard. Vanmiddag was het eindelijk weer zover. Zou hij zich op de meubelboulevard bevinden? Samen met z’n Monique? Gezellig saampjes bij de Leen Bakker? Of genieten van de kleinkinderen in de ballenbak van de Ikea? Of zijn de meubelboulevards nog altijd dicht? Wat dan? Uitwaaien op het strand? Of toch maar om twaalf uur voor de treurbuis gekropen om te zien hoe zijn jongens het er vanaf zouden brengen? En na afloop? Leedvermaak, medelijden, verdriet?

De Koning is dood, leve de koning (1)
Een nieuwe koning is opgestaan. En hij heet: Mario.


- over de speelwijze van VVV: ‘Als je alleen maar achteruit loopt dan hou je ook de problemen over jezelf af’
- over de reddingen van Kirschbaum: ’Die Kirschbaum moest een paar keer z’n eigen strekken’
- over de goal van Gelmi: ‘Je ogen dicht, niet nadenken en harrrken’
- over de door Kum veroorzaakte penalty: ‘Hij raakt ‘m precies in z’n kniehok’

Handschoenen
Anastasios Donis en Kenneth Paal: korte mouwen met handschoenen. Zoiets als vissticks met vanillevla. Een frikandel met hagelslag. Kut met peren.

De Koning is dood, leve de koning (2)
Een nieuwe koning is opgestaan. En hij heet Jos.


De nieuwe koning dwingt ontzag af. Presentator Aletha Leidelmeijer: ‘Ik wil me even voorstellen, ik ben Aletha. En dat is Mario.’ Ze spreekt ‘m vervolgens consequent aan met u. Interviewer Sjors Blaauw na afloop idem dito. Niet langer ouwe jongens krentenbrood met de oude Koning, maar thee met een kaakje met de nieuwe.

Kum
Wat een verademing, die man. Ik kan alleen maar herhalen wat ik precies een maand geleden over hem schreef:

‘Geen hevige verontwaardiging, geen woeste armgebaren, geen schuim op de lippen. Wel acceptatie, fatsoen, schuldbesef. Ook in het interview na afloop: reëel, eerlijk, niet met een beschuldigend vingertje naar anderen wijzend, de fout bij zichzelf zoekend. Waar maak je dat mee in de voetbalwereld? Groots. Man of the Match, onbetwist. Een hoogtepunt van het seizoen. Welgemeend advies: nu stoppen, op je hoogtepunt. En naast dat standbeeld voor Giakoumakis ook een standbeeld voor Hem.’
De Koning is dood, leve de koning (3)


Een nieuwe koning is opgestaan. En hij heet Jos. Jarenlang trainerschap in Duitsland heeft z’n sporen nagelaten: ‘Ze moeten er zich veel meer in ondersteunen.’ En: ‘Zeker de ervarene spelers in het team.’ We zijn begeesterd.

Lente
Vandaag precies 45 jaar geleden begon voor VVV de lente toen het in De Koel met 1-0 van Heerenveen won, daardoor periodekampioen werd en deelname aan de nacompetitie afdwong en vervolgens naar de ere-divisie promoveerde. Eindigt vandaag voor VVV de lente?


1 opmerking:

  1. Heer Mikanista, hartelijke dank voor uw interessante blog, die nieuwe perspectieven opent. Staat u mij toe twee vragen te stellen.

    Vraag 1: voor het eerste fluitsignaal stopt onze Griekse spits, Giakou-makse Kieër Op Kieër, iets onder een van zijn kousen. Weet u wat dit is? Een amulet? Een gezegende medaille van Onze Lieve Vrouw? Of een haarlok van zijn geliefde?

    Vraag 2: Hoe hoog of hoe laag schat u de overlevingskansen van VVV in?

    Niettegenstaande dit: voor eeuwig heimwee naar De Kraal?
    Een Kraal Veteraan.

    BeantwoordenVerwijderen