zondag 10 december 2023

VVV – FC Dordrecht


Wat twee dagen na dato nog is blijven hangen:

1. de hoofdrol voor de totaal overbelichte digitale reclamebebording langs het veld. Hoogst irritant. En volstrekt ongepast. Reclameborden dienen hun plaats te kennen, zich erbij neer te leggen dat ze slechts een bijrol spelen, dat ze niet meer dan decor zijn, dat ze überhaupt blij moeten zijn dat ze hier mogen figureren.

2. de prangende vraag wat er dit seizoen in het hoofd van Rick Ketting omgaat nadat hij de toss heeft gewonnen. Ter verklaring: elke VVV-aanvoerder die de toss wint is het aan de supporters in het algemeen en mij in het bijzonder verplicht er bij tosswinst voor te kiezen dat VVV de eerste helft het doel aan de Duitse kant verdedigt en bijgevolg de tweede helft aanvalt op het doel aan de Duitse kant. Rick Ketting heeft dit seizoen enkele malen gezondigd tegen deze verplichting, laatstelijk tegen Cambuur. Onvergeeflijk. Vrijdag hield hij zich weer aan de verplichting. Beloning: een overwinning en een goal. Lesje hopelijk voor altijd geleerd.

3. de combinatie van shirt met korte mouwen en handschoenen bij Ilias Sebaoui en later ook Ilias Bronkhorst. Potsierlijke aandachttrekkerij. Als het anders is hoor ik het graag van een der beide Iliassen.

4. de twee mannen achter me (de Man Schuin Achter Me weer eens niet aangetroffen) die hun gewauwel over de hiëre- en dameszitting in Sjiwa onderbreken om enige woorden te wijden aan de reclamebebording: ‘Wát en verleechting, man!’

5. de onvoorstelbaar slechte grappen over het te laat komen van Soulyman Allouch.

6. de kou, ondanks een temperatuur van acht graden.

7. Soulyman Allouch die een minuut nadat hij is ingevallen, zijn veters opnieuw moet strikken. Zou Rick Kruys hebben overwogen hem stante pede te wisselen?
 
8. het jongetje onderaan op de eerste rij dat de handschoenen scoort van Luca Plogmann, de geblesseerd uitgevallen keeper van FC Dordrecht. Het jongetje, steevast in het gezelschap van zijn moeder, moet inmiddels een indrukwekkende hoeveelheid van zulke parafernalia in zijn bezit hebben: bij elke thuiswedstrijd scoort hij wel iets in de categorie van het reservefluitje van de scheidsrechter, het polsbandje van de rechtsback, de schoenveters van de midvoor, het haarbandje van de centrumverdediger, het spuitbusje van de scheidsrechter of de kniebandage van de linksback.  

9. de volstrekt niet ter zake doende maar desalniettemin hoogst interessante vraag of Levi Smans dan wel Simon Janssen dit seizoen de beste VVV-speler is. Antwoord: Levi Smans.  

10. de vraag of Richard Sedláček weet wie Mickey Oestreich is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten