zondag 24 november 2019

VVV – FC Twente

Pieten
Sinterklaastijd, óók in De Koel. De Goedheiligman zelf laat verstek gaan. Compensatie in de vorm van Pieten. Roetveegpieten welteverstaan. Hoe goed! VVV dan toch niet het bolwerk van conservatisme waar ik het altijd voor heb aangezien?


Jayke
Voor alle boven-Moerdijkers en andere nitwits: het is Jaaj, niet Jeej en zeker niet Zjeej.

There is only one Jayke Driessen
One Jayke Driessen

Walking along

Singing a song
Living in a Driessen wonderland


Koelie
Geeft voor de gelegenheid acte de présence in bruinepietverpakking. Vergis ik me of geeft Koelie inderdaad steeds minder acte de présence op en rondom het veld? Geen héél erg groot verlies trouwens. (Met dank aan Peter Janssen voor de foto.)


Keano
Steeds méér acte de présence geven kinderen van voetballers. Op de arm van papa mee het veld op. Onlangs nog de dochter van Joël Veltman. Vandaag Keano, de zoon van Danny Post. De jongen zet meteen ook maar de afterparty naar z’n hand. Geen héél erg grote winst, die kinderen.


FC Twente
Gotspe (excuses Peter Middendorp, kan geen beter woord bedenken) natuurlijk dat deze club in de ere-divisie mag spelen. Premie voor ongehoord wangedrag. Met dank aan de KNVB. Wel bonuspunten voor de supporters, die de KNVB desondanks durven te tarten met hun spandoek tijdens de klapminuut (‘Racisme is bizar, evenals afreizen van KNVB naar WK in Qatar’). Hoe goed!


De man schuin achter me
Voorspelt een 4-1 overwinning. Niet dus. Ziet Post uit een corner scoren. Niet dus. Voorspelt twee minuten blessuretijd. Niet dus. Blijft zes blessuretijdminuten lang klagen over zes blessuretijdminuten.

De man schuin achter de man schuin achter me
Buldert de hele wedstrijd onzinnige teksten. Schept een bizar genoegen in het spelen met de naam Kirschbaum. Niemand lacht, niemand reageert überhaupt.

De man naast de man schuin achter de man schuin achter me
Noemt Janssen op een gegeven moment ‘ouwe zager’. Mogen we Post, vandaag weer als vanouds, dan bestempelen als een ‘ouwe zeis’?


Jayke-effect
Soms zit het mee, soms zit het tegen. Onder Maaskant zat het vaker tegen dan mee. Vandaag zit het mee. Jayke-effect? Valt nog te bezien. Eerst maar eens de resterende twee thuiswedstrijden voor de winterstop (Emmen en PEC Zwolle) winnen. Dit dan een schokeffect? Waarschijnlijk. En remember: ook Maaskant won z’n eerste wedstrijd.

2 opmerkingen:

  1. Geachte heer Mikanista, hartelijk dank voor uw blog die wij met veel genoegen hebben gelezen. Wij beseffen ons terdege dat u door uw jarenlange bezoek aan De Koel niet 'het zonnetje in huis' bent. Gelukkig maar, was zulks namelijk wel het geval, dan was u op zijn minst rijp voor opname in een PI. Maar toch, heer Mikanista. Zag u gisteren niet veel meer een ploeg aan het werk - met nadruk op 'ploeg' en 'werk' dan tevoren? Het was bovendien een spannende wedstrijd, met wat ons betreft een passend hoera voor Jay Driessen. Een Kraalveteraan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Kraalveteraan, ik ben er niet zo zeker van dat ik gisteren meer een ploeg aan het werk zag dan in voorgaande wedstrijden. Tegen Vitesse bijvoorbeeld zag ik het eerste half uur ook een ploeg aan het werk. Dat werd minder toen Vitesse op voorsprong kwam. Ditmaal was het verschil dat niet Twente maar VVV op voorsprong kwam. Dat maakt het aanzienlijk eenvoudiger om als ploeg aan het werk te blijven. Het zonnetje in huis word ik overigens pas als de resterende 4 wedstrijden tot de winterstop minimaal 6 punten opleveren. Groet, Mikanista

    BeantwoordenVerwijderen