zaterdag 15 februari 2020

VVV – Heracles


Man of the Match
Voor de vijfde keer op rij: Kum. Christian Kum. Onbetwist. Deze keuze brengt mensen in mijn naaste omgeving geheid tot razernij. Moet dan maar. Die onverstoorbaarheid, die rust aan de bal, dat overzicht, dat lef om met z’n zwakkere linkerbeen te passen, die timing, dat gogme, dat meesterlijk maskeren van z’n gebrek aan snelheid. Een drama als back, als centrale verdediger een grootheid. Voor nu dan. En voor VVV-begrippen dan.


Spelersbus
Wat je ook kunt zeggen van de spelersbus van Heracles en wat je ook kunt zeggen van het witte doek dat de spelersbus van Heracles moet afschermen: ze hebben een match. Op Valentijnsdag.


VAR
Proberen genuanceerd te blijven. Niet te schrijven ‘De VAR is de allerslechtste voetbaluitvinding ooit’. Terwijl je dat wel denkt. En vindt. Als supporter dan. Niet als neutraal voetballiefhebber. Dan ben je nog wel bereid alles op z’n merites te beoordelen. Maar niet als supporter. Nuance is aan de supporter niet besteed. Supporter zijn is spontane totale ongebreidelde emotie, euforie, extase. Supporter zijn is niet bij elke toegekende goal of penalty worden getemperd in je spontane totale ongebreidelde emotie, euforie, extase omdat je wéét dat een klojo in Zeist het feest kan gaan bederven. De VAR is de allerslechtste voetbaluitvinding ooit. Kut VAR. Moet ik dan altijd genuanceerd zijn?


De man schuin achter me
‘Van Ooijen, kom op zeg, slappen Hendrik!’ Verder wordt de man schuin achter me vandaag vooral overstemd door de mannen naast hem. Die het aanvankelijk hebben over belangwekkende zaken als de afhandeling van containers, de ontwikkeling van woning- en huurprijzen en huiselijke affaires, maar die naarmate de effecten van hun bierconsumptie steeds prominenter aan het licht treden, vervallen in iets wat men zou kunnen karakteriseren als ‘luidruchtig oeverloos niet-wedstrijdgerelateerd gezwets’.  

Cattermole

Weg vom Fenster. Maar dan ook compleet, helemaal, totaal. Fit, maar al drie wedstrijden over het hoofd gezien, genegeerd. Verkommerend op de bank. Op momenten dat z’n kwaliteiten gevraagd zijn maakt al twee keer op rij een 19-jarige rookie z’n opwachting. Hoe vernederend. Gewoon een gevalletje opgebrand, over en uit? Of speelt er meer? Zou Lee niet uit z’n lijden moeten worden verlost?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten