zondag 22 augustus 2021

VVV – Almere City

Sorga
Le roi est mort, vive le roi.

De Limburger
, gisterochtend: ‘Erik Sorga doet belofte: “Ik ga hier veel goals maken.”’

Wikipedia vanochtend: ‘Bij zijn debuut namens VVV op 21 augustus 2021 was Sorga direct trefzeker. Tijdens een thuiswedstrijd tegen Almere City (2-1) scoorde hij beide doelpunten en was daarmee matchwinner.’


Aan wie doet hij toch denken? Aan Guido Kopp? Aan Peter van den Bergh? Nee, allebei net niet. De vraag blijft kwellen. Zozeer dat ze terzijde wordt geschoven. Dan ineens, heel laat op de avond, bam! Wesley Sonck! Zelfde postuur, zelfde bravoure.

De speaker
Onverstaanbaar. As always. Doet ie heus een oproep om te blijven zitten? Halfslachtig dan. Niemand die er gehoor aan geeft. Niemand die ervoor zorgt dat er gehoor aan wordt gegeven.   


De man schuin achter me
Niks coronaslachtoffer, niks mooiweersupporter die alleen in de eredivisie achter VVV aanholt, nee, hij zit er gewoon weer. Opluchting. Wachten op de eerste corner. Nog altijd de aankondiging van een doelpunt? Zo ja, wie zou hij hebben uitverkoren als opvolger van Promes en Röseler? Eerste corner. ‘Let op Post, hij gaat scoren!’ Yes! Opluchting. Post scoort niet. Tweede corner: ‘Let op Post, hij gaat scoren.’ Post scoort niet. Natuurlijk niet. Alsof het er iets toe doet.

De pisbakken
Ontdaan van hun linten in clubkleuren.


De rust
S komt buurten. Nee, het is niet veel. Lastig te zien hoe hij dat nu precies deed bij die goal. Zaterdag half vijf, belachelijke tijd. Toch nog behoorlijk wat publiek. Spelen ze ook op maandagavond? Nee, dacht het niet. Binnenkort wel op zondagavond uit tegen Dordrecht. Afkeer van de zaterdagse interviews in de Volkskrant. Inderdaad ja. Lees je verder nog veel? Nu Zuidenwind. En onlangs Lotgevallen van een beddenverkoper. Morgen naar Amsterdam. Oh, ze gaan weer beginnen. Hald dich. Geej ok.

Het scorebord
Van slag na de 1-1. De gele kaart van Bastiaans heet ineens strafkaart. Koddig.

Het verwachtingspatroon
Het komt door het verwachtingspatroon. Het moet door het verwachtingspatroon komen. Als het verwachtingspatroon maar laag genoeg is, valt het altijd mee. Het lage verwachtingspatroon zoemt door het stadion. Het collectieve lage verwachtingspatroon maakt het mogelijk gewoon cynisch te doen over de capriolen van die keeper zonder dat je je hoeft te ergeren. Het maakt mild. Het maakt je dankbaar voor elke oprisping.


Post
Grandioze balverovering, grandioze mispeer, 0-1. Geen geel. Cliché der clichés: hij gaat voorop in de strijd. Aandoenlijk. Wissel. Dankbaar applaus, dankgezang. Terecht.


De gezangen
Grandioos. Beter dan ooit?  

D’n berg af
‘Met die jonkies gaan ze het nooit redden.’
Klopt.
‘In elke linie moet er toch iets bij.’
Klopt.
‘Met ervaring.’
Klopt.
Maar met die ervaring erbij in elke linie komt ook weer een verwachtingspatroon.
Klopt.
En dat wilden we toch niet?
Klopt.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten