vrijdag 27 augustus 2021

VVV – Jong AZ


‘De omgeving van de mens is de medemens.’ Dichtregel van Jules Deelder die sinds een jaar de overkapping van het busstation in Venlo siert. Niet over het hoofd te zien als je van het treinstation Koelwaarts loopt.


Wat valt er te zeggen over de medemens in de omgeving van deze mens op deze avond?

1. Dat de medemens onderweg naar De Koel een waanzinnige broek draagt.  


2. Dat de medemens die de functie heeft van omroeper in De Koel voor deze mens andermaal onverstaanbaar is, hetgeen deze mens niet als een heel groot gemis ervaart.

3. Dat de medemens schuin achter deze mens iets schuiner achter deze mens zit dan normaalgesproken het geval is, waardoor de medemens schuin achter deze mens nauwelijks verstaanbaar is voor deze mens. Desalniettemin vangt deze mens net voor rust bij een corner van VVV uit de mond van de medemens die schuiner achter deze mens zit dan normaalgesproken het geval is, dat hij zeker weet dat medemens Post gaat scoren en dat hij daarom alvast gaat staan. Medemens Post scoort niet. De medemens die schuiner achter deze mens zit dan normaalgesproken het geval is, gaat weer zitten.


4. Dat de medemens Sorga ditmaal onzichtbaar is, de medemens Roemer waardeloze voorzetten aflevert, de medemens Post wéér geen geel krijgt, de medemensen Da Graca en Koglin niet happy zijn met de bal aan hun voet en de medemens Schroijen dramatisch invalt.

5. Dat de medemens Kum met al z’n opbouwende capaciteiten node wordt gemist door de in geelzwart gestoken medemensen op het veld.

6. Dat de medemensen die de Oosttribune bevolken nogal wat bier uitschenken over de medemens Sem Westerveld, keeper van Jong AZ.


7. Dat de bijna vierduizend medemensen in de omgeving van deze mens bijzonder mild zijn gestemd over een wedstrijd die deze mens niet bijzonder vrolijk stemt.

8. Dat de medemens die ditmaal schuin achter deze mens zit de lolbroek meent te moeten uithangen op het moment dat de medemens Wassim Essanoussi zijn opwachting maakt: ‘Nou keump d’r ein wasmesjien in ’t veld.’

9. Dat de medemens van middelbare leeftijd die de medemens grensrechter na afloop tot aan de spelerstunnel achtervolgt, de medemens grensrechter toevoegt: ‘Heej, grens, je moet gewoon vlaggen, lul! Je bent een slaapmuts!’ Hetgeen voor deze mens bevestigt dat het een zegen is dat de eerste divisie het zonder de medemens VAR moet stellen.

10. Dat de medemensen zijnde supporters van VVV die zich na afloop in de trein in de nabije omgeving van deze mens bevinden, zich vooral onledig houden met de vraag of de dochter van medemens Marc Klein Essink iets heeft of heeft gehad met een medemens uit Hegelsom.


11. Dat de medemensen zijnde supporters van VVV die zich na afloop in de trein in de iets minder nabije omgeving van deze mens bevinden, zo uitgelaten zijn dat medemensen zijnde niet-VVV-supporters welhaast moeten denken dat VVV een glorieuze overwinning heeft geboekt.

1 opmerking: