zondag 27 oktober 2019

Fortuna Sittard – VVV

Stadionspeaker
‘We wachten op een hoogwerker die onder politiebegeleiding naar het stadion rijdt.’ Goddelijke zin. Verzoent je met een half uur uitstel en alle overige ellende.


Gloriemomentje voor Aqua Solar Limburg Zwembaden & Sauna’s (‘Jarenlange ervaring en betrouwbare service zorgen ervoor dat onze naam gedragen wordt bij onze klanten. Dat voelt goed, dat werkt nog beter.’). Uit de geluidsboxen schalt Waat se hie zuus det zuus se nörges. Meesterlijke improvisatie? Of business as usual?


Business as usual (1)
Stadionspeaker: ‘Dames en heren, we verzoeken u te gaan staan voor het clublied van Fortuna.’ Weg verzoening met alle overige ellende, ineens weer diep in de shit. Dat bombastische, dat theatrale, dat overgeregisseerde. Business as usual.  


Business as usual (2)
Laatste vier wedstrijden: 0-1, 0-3, 1-4, 0-4. Nu 1-4. Business as usual. Geen bite, smakeloos, zouteloos. Redeloos, radeloos, redelijk reddeloos. Waar blijft de meesterlijke improvisatie?   

Lee
Langzaam dringt zich de vraag op: is Lee wel de godheid waarvoor we hem verslijten ?

Lichtpuntje
Opoku. Beste wedstrijd in jaren.



De vader, de zoon en het jongetje
Teruglopend richting station. Achter me onderwerpen een vader en z’n zoon van een jaar of 5, 6 de wedstrijd aan een nabeschouwing.
Vader: ‘Die Maaskant, die kan z’n koffers nu wel pakken.’
Zoon: ‘Hoe bedoel je: “Z’n koffers pakken”?’
Vader: ‘Ik bedoel dat hij wordt ontslagen.’
Zoon: ‘Vorig seizoen is VVV nog wel tiende of elfde geworden. Maar toen hadden ze Seuntjens nog. En die donkere in de voorhoede, …’
Vader: ‘… Joosten …’
Zoon: ‘Joosten, ja. En Malappa … euhh … Mlapa. Vorig seizoen was VVV best wel goed.’
‘Maar nu niet meer!’, roept een jongetje van hoogstens een jaar of vier dat enkele meters verderop loopt en het gesprek blijkbaar heeft gevolgd. Hij grijnst breeduit.

Lichterlaaie
Teruglopend richting station, terugkijkend naar het stadion:


‘De trillingen en de grote vlam bij Chemelot in Sittard-Geleen zaterdagavond zijn het gevolg van een storing bij het opstarten van een naftakraker.’ Desalniettemin best moeilijk er geen VVV-symboliek in te zien. In vlammen opgaan, lichterlaaie, vuur en vlam, ontbranden, vlam in de pan, affakkelen, de vlam erin, dovende vlam.  

1 opmerking:

  1. Mag ik u, heer Mikanista, een dag na het drama zonder weerga in Sittard toch hartelijk dank voor uw kritisch-filosofische beschouwing over de wedstrijd? Wanneer Rob Maaskant zich van zijn stoel heeft gehesen en staat te peinzen langs de kant van het veld, zie ik aan de lichaamstaal van de coach dat hij er weinig fiducie in heeft. Tot slot. Jammer van uw zaterdagavond, heer Mikanista. Er zijn zoveel interessante boeken die nog wachten om door u gelezen te worden.

    BeantwoordenVerwijderen