dinsdag 23 april 2019

Heerenveen – VVV

Fox Sports is de zender van de Belangwekkende Feiten. Zelfs een wedstrijd om des keizers baard als Heerenveen – VVV wordt daardoor verheven tot een Gebeurtenis. Een greep uit de Belangwekkende Feiten die gisteren tijdens de wedstrijd voorbij kwamen flitsen:
  • Michel Vlap scoorde 7 van zijn laatste 8 doelpunten in het eerste half uur;
  • Nils Röseler is samen met Guus Til en Luuk de Jong de enige ere-divisiespeler die dit seizoen nog geen wedstrijd miste;
  • op de ranglijst van meest scorende invallers neemt Jay-Roy Grot nu met 5 doelpunten de tweede plaats in na Donyell Malen (6 invaldoelpunten);
  • voor de eerste keer in zijn loopbaan scoorde Michel Vlap in een thuiswedstrijd 2 keer.

De Belangwekkende Feiten vrolijkten de betrekkelijk troosteloze wedstrijd Heerenveen – VVV tenminste nog een beetje op. Onbegrijpelijk is het daarom dat Fox ons gisteren ook een aantal Belangwekkende Feiten heeft onthouden. De top 5 van Belangwekkende Feiten van Heerenveen – VVV waarvan Fox ons volkomen ten onrechte heeft beroofd:


5. Analyticus Hedwiges Maduro nam tijdens de rust welgeteld 37 maal het woord ‘goed’ in de mond. Dit is een record in de Nederlandse voetbalanalystengeschiedenis.

4. De frase ‘Niemand is groter dan de club’ beleeft dankzij Ralf Seuntjens hoogtijdagen. Sinds afgelopen zondag kon ‘Niemand is groter dan de club’ worden opgetekend uit 14.728 monden.

3. Moreno Rutten is dit seizoen de VVV-speler met het meeste krijt aan z’n schoenen. Hij staat na gisteren op een totaal van 458 krijtlijnaanrakingen. Hij heeft daarmee een ruime voorsprong op Patrick Joosten (381).

2. Hotze ten Boer is sinds gisteren de ere-divisieballenjongen met het meeste balbezit. De 16-jarige Steenwijker gooide in de 73e minuut voor de 422e keer dit seizoen een buiten het veld geraakte bal terug. Hij passeerde daarmee Jordy Gijsberts van Heracles.


1. De Heerenveense grasmat telt door toedoen van Danny Post sinds gisteren nog slechts 243.681 grassprieten. De aanvoerder van VVV, die voor de 48e keer dit seizoen de toss verloor, maakte met zijn talrijke slidings een einde aan het leven van 93 grassprieten. 

1 opmerking:

  1. U noemt dit een wedstrijd 'Om des keizers baard' (mooie tweede naamval overigens),geachte Mikanista? Staat u mij toe in antwoord erop mijn moeder zaliger te citeren: 'Aan mienen hak zag Koeëba!'. Ook wij keken naar de reportage op Fox Sport en zagen een vlotte tweede helft met als apotheose de intik-goal van Sem Steijngood. Maakte uw voetbalhart geen hupje van blijdschap op het moment dat de zeventienjarige een doelpunt liet aantekenen? Dat is een en een tweede feit moet mij ook nog van het hart. Na het punt in Heerenveen, hoefden supporters die met de trein de uitwedstrijd hadden bezocht, gelukkig geen tussenstop te maken op het NS Station Horst-Sevenum. Wanneer viert het gezond verstand een overwinning en wordt deze stations-onzinnaam veranderd in Station Horst-Hegelsom? Zet u daar maar eens voor in, geachte Mikanista, in plaats van de betekenis van deze uitwedstrijd te bagatelliseren.

    BeantwoordenVerwijderen