zondag 13 december 2020

VVV – Feyenoord

‘Wim was in vorm. Wim wel.’


Aldus Hans de Koning. Wim was inderdaad in vorm. En inderdaad als enige. Niet deze Wim, maar Wim Jacobs, elftalleider, nee sorry, teammanager van VVV. De voormalige Kwaek van Baek en Blieje van de Wieë en huidige Moel van de Koel haalde in de 81e minuut op eigen initiatief Guus Hupperts naar de kant. Sterke zet. Al zou het ook een sterke zet zijn geweest als hij een van de tien anderen naar de kant had gehaald. Nog sterkere zet zou zijn geweest ze alle elf naar de kant te halen. 


Mijn top 3 van gedenkwaardige VVV-wissels:

3. 13 december 2020, VVV-Feyenoord, Guus Hupperts

2. 24 augustus 1983, VVV-FC Den Haag, Gerrit Vooys: doelman Gerrit Vooys maakt een gruwelijke blunder met een doelpunt tot gevolg. Gegreek en genöäl bij het publiek achter het doel aan de Duitse kant. Gerrit zegt dag met het handje en stormt de trap op.    

1. 28 augustus 1977, VVV-AZ’67, Stefan Kurcinac: veertien minuten voor tijd brengt Rob Baan Stefan Kurcinac in het veld. Zijn opdracht: Hugo Hovenkamp in toom houden. Binnen een halve minuut wordt Hovenkamp aangespeeld, Kurcinac laat ‘m lopen, Hovenkamp zet voor, Theo Vonk scoort, Kurcinac wordt, zonder een bal te hebben geraakt, meteen weer gewisseld door Baan. Maar welke trainer zet nu ook een Kurcinac op de bank?


Waar waren we gebleven? Oh ja, VVV-Feyenoord.
Commentator Vincent Schildkamp: ‘Alles duurt lang vanmiddag in De Koel.’
Aanvoerder Christian Kum: ‘Een hele vervelende middag.’
Analist Mario Been: ‘Al met al een heel pover optreden van dit VVV.’
Mikanista: ‘Dat zijn wel héél milde kwalificaties, zeg! Het vertoonde vanmiddag was stinkende, rottende bagger van de allerbovenste plank.’


Is daarmee wel zo’n beetje alles gezegd? Nee! Vermelding verdient ook nog dat de geluidsband op de achtergrond zich moeiteloos aanpaste aan het niveau van de wedstrijd. Wat op een gegeven moment de vraag deed rijzen wat nu slechter was: de wedstrijd of de geluidsband. Laten we het houden op een gelijkspel. Doelpuntloos.


‘Wim was in vorm. Wim wel.’

1 opmerking: